video02

Funkadamic bestaat uit 4 bandleden:

  • Said op drums 18 Jaar
  • Tarik op keyboard 16 Jaar
  • Rayan op gitaar en zang 13 Jaar
  • Koos op bas.

We zijn opgericht in 2006 en spelen stukken van James Brown, Mike Stern, John Scofield, Funkadelic, bekende disco nummers maar ook eigen nummers.

We treden regelmatig op, enkele van onze optredens in tv shows zijn ook te zien op youtube.

We hebben ook al een aantal prijzen gewonnen,  waaronder “Best Of The West” en “Guitar Heaven”.

cd-cover

Onze eerste cd kwam uit onder de titel “When you got the fonk“.

Rayan Vroon

Onze zanger/gitarist Rayan Vroon is bekend van Guitar Heaven, Leo blokhuis NPS en dwdd. De hele band is bekend van Willie Wartaal zoekt talent en vele andere shows. Rayan speelt bijna zijn hele leven al gitaar en zingt/rapt 5 jaar.

Rayan heeft ook een aantal prijzen gewonnen zoals 2 keer Best of the West en heeft laatst de guitar heaven gewonnen. Hij heeft gitaar lessen van Martijn Smit en Eran Har Even.

Jury rapport:

Rayan Vroon – electrisch gitaar Aanmoedigingsprijs B

Niet alleen vanwege de goed opgevolgde aanwijzingen van vorig, maar absoluut ook omdat je goed bent vooruitgegaan. Je toonvorming en gebruik van effecten doet al behoorlijk professioneel aan.

Je speelt ritmisch mooi strak. Je staat zelfverzekerd op het podium. Je speelt een mooi en boeiend muzikaal verhaal in de verschillende stijlen die je beheerst. En je geniet zichtbaar van het optreden voor publiek. Prachtig dat je een ‘looper’ gebruikt als begeleiding, wellicht een volgende keer met live-begeleider(s), zodat samenspel en interactie tussen de muzikanten ontwikkeld wordt.

rayan

Link: http://www.youtube.com/watch?v=LNHWkz6xU9w

 

Said Vroon

De drummer Said Vroon zit op het conservatorium van Amsterdam in het JJC en heeft een beurs gewonnen. Hij drumt vanaf zijn 9de en heeft les gehad van Niels van Groningen en daarna van Stefan Kruger.

Jury rapport:

De gedeelde derde prijs van 1000,- gaat naar slagwerker Said Vroon.

Hij is technisch erg goed, zijn uitdrukkingsvermogen is de afgelopen jaren enorm gestegen, zijn mimiek is bijzonder, hij implodeert bijna. Het is geweldig hoe hij met zijn slagwerk bezig is. Hij komt er wel, dat is nu al duidelijk. Met zijn prijs kan hij goede instrumenten aanschaffen.

said02

Link: http://www.youtube.com/watch?v=vhM5nn64nFk

 

Tarik Vroon

De toetsenist speelt niet alleen funk fusion maar ook klassiek. Hij speelt 7 jaar en heeft les van Marc Simons en Leo Bouwmeester. Ook heeft hij 2 prijzen gewonnen, betaalde optredens en equipement.

Jury rapport:

 Speelde onder andere een mooie melodische variatie op “The Girl From Ipanema”. Goede soms wat  zware pianoklank. Speelt een goed muzikaal verhaal dat, mede door het soms gevoelige spel, blijft boeien.  Beheerst een mooi scala aan stijlen en liet zowel klassiek als jazz/latin horen.  Bij de snelle passages overspeelde je jezelf, waardoor een foutje snel gemaakt is. Wellicht volgend jaar met wat ritmisch swingende stukken?

tarik

Link: http://www.youtube.com/watch?v=WBOYYw_gK3M

 

Koos Vroon

 

Was in de jaren ’80/’90 als bassist actief in het Jazz circuit en speelde in meerdere bands.

Volgde enkele jaren aan het Amsterdams conservatorium (contra)bas.

funkadamic22